Annet Charitonová: Znát sama sebe je jedna z nejdůležitějších věcí

27. únor 2018

Hostem dalšího dílu Kompotu byla zpěvačka Annet Charitonová aka annbloggerkid, jedna z prvních internetových celebrit u nás.

Začínala jako fashion bloggerka na YouTube. Na Nový rok jamovala na Instagramu, kde ji sleduje přes 60 tisíc lidí, pětadvacet minut na ukulele bez make-upu a s kapucí přes hlavu. Na něžné coververze Solange nebo Franka Oceana jsou její followers ostatně zvyklí, už nějakou dobu je vnímána hlavně jako zpěvačka a svými inspiracemi se vůbec netají. Přitom loňská hitovka TAKTOMABYT, na které jí hostuje její objevitel Ben Cristovao, je pravý opak – taneční banger současného švédského stylu. Ostatně komentářů o podobě Annet se Zarou Larsson najdeme pod videem mnoho.

AnnBloggerKid: Česká YouTube hvězda rozjíždí hudební kariéru

AnnBloggerKid

„Potkávám docela hodně lidí, co tvrdí, že mě sledují úplně od začátku," říká Annet - v Česku usazená influencerka, která má od své online slávy zdravý odstup a bere všechno s humorem. Bloguje od osmi let, ve třinácti rozjela vlastní kanál na Youtube a k němu web AnnBloggerKid. Její první velký hit s názvem Tak to má být má přes dva milióny zhlédnutí.

Nový singl PRYČ, který taky pochází ze spolupráce s výrazným producentem Osamou Verse-Atille z projektu The Glowsticks, s tempem naopak líně experimentuje. „Jsem melancholický člověk a poslouchám i takovouhle hudbu. Není to tak, že TAKTOMABYT nejsem já, určitě takové songy budeme dělat dál, ale chtěla jsem ukázat i svoji druhou stránku, kterou jsem neměla prostor ještě projevit. PRYČ není song na první poslech, to jsme věděli,“ říká osmnáctiletá maturantka s ruskými kořeny, která po rozhovoru odletěla do kanadského Toronta, aby konečně natočila své první EP.

Kromě toho, jaké nakonec bude, jsme si povídali o psychohygieně, kterou se snaží provozovat i skrze natáčení deníkových videí na YouTube. „Natáčela jsem takový opravdu reálný vlog, nic přikrášleného – jak nestíhám, utíkám na schůzky –, a spojila jsem to s různými důležitými životními tématy, které sama řeším. Hrozně mě to sblížilo s lidmi, co mě sledují.

V jakém jazyce natočí své první EP? Proč nikomu neprozradí, co by chtěla do třicítky dokázat? A komu fandila na olympiádě při hokejovém zápasu Rusko - Česko? Poslechněte si celý rozhovor s Annet Charitonovou v Kompotu Radia Wave!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.