Audioriver 2011 – řeka plná elektroniky

26. červenec 2011

Ještě v loňském roce se všichni příznivci dvou polských festivalů OFF a Audioriver museli rozhodovat, kterému dají přednost, protože se oba odehrávali o stejném víkendu. Letos už se organizátoři konečně domluvili, a tak se elektronický Audioriver odehraje o posledním červencovém víkendu a žánrově nevymezený OFF hned v zápětí o tom prvním srpnovém.

Lokace se na rozdíl od termínů nezměnily, což v případě Audioriveru znamená, že pokud budete chtít vidět živě Trentemøllera, Vitalica, Kryptic Minds nebo Bomb The Bass, budete se muset vypravit až do samého středu Polska, města Plock vzdáleného zhruba hodinu cesty na západ od Varšavy.

Tak jako v minulých letech, i letos si Audioriver zakládá na výjimečnosti některých vystoupení. Což v praxi znamená, že například projekt Kryptic Minds se během letošního léta objeví už pouze na jednom belgickém festivalu, Bomb The Bass můžete kromě Audioriveru zastihnout pouze na maďarském Szigetu a duo Walkner.Möstl se dokonce představí během letních prázdnin exkluzivně pouze v Plocku, podobně jako producent Ernesto Ferreyra.



Tři pódia jsou již tradičně rozdělená na hlavní, kde odehrají živé koncerty nebo live-sety největší taháky, letos jmenovitě Trentemøller, Vitalic, Paul Kalkbrenner, Bomb The Bass, Pretty Lights nebo The Qemists. Stage nazvaná Circus Tent bude věnovaná rovným beatům a vystřídají se na ní mimo jiné Robag Wruhme, Modeselektor, Sven Väth nebo Supermayer a Hybrid Tent zaměřený na zlomeniny a experimentálnější elektroniku přivítá Andyho C, Nu:Tonea, Gilese Petersona, již zmiňované Kryptic Minds nebo třeba Modestep.

Kompletní line-up naleznete na webu festivalu Audioriver.pl, kde také zjistíte informace o cenách vstupenek (jež jsou mimochodem více než příznivé) i samotném areálu, který je opět umístěn pod svahem na písečném břehu řeky Visly, jen pár minut chůze od historického centra. Přestože se jedná v podstatě o městský festival, disponuje Audioriver i regulérním stanovým městečkem, umístěným hned u areálu. A protože program začíná jak v pátek, tak v sobotu až úderem osmé hodiny večerní, přičemž oba dny trvá až do sedmé ranní, zbude vám čas i na eventuální prohlídku města. Pokud se tedy nebudete chtít účastnit i denního programu na hlavním náměstí, který bude tak jako v loňském roce i letos hostit worksophy Red Bull Music Academy a o hudební produkci se budou starat polští DJové a producenti.

02388033.jpeg

I v letošním roce za sebou v tradičním každoměsíčním hodnocení nejlepších festivalů serveru Resident Advisor nechal Audioriver hned několik velkých a zavedených jmen, jako je srbský Exit, belgický 10 Days Off, nebo španělský pouštní festival Monegros. Pokud se počítáte mezi nadšence, kterým nedělá problém urazit kvůli kvalitnímu elektronickému festivalu delší vzdálenost, Audioriver je i letos víc než dobrou volbou.

Spustit audio