Badly Drawn Boy a jeho Deska týdne!

30. říjen 2006

Britský hudebník Badly Drawn Boy právě vydal novou desku Born In The UK. Tu vám představíme v rámci Desky týdne. Nicméně, kdo je ten týpek se vzezřením bezdomovce, který se za tímto albem skrývá? POSLECHNĚTE SI: Profil Badly Drawn Boye

Někteří ho přirovnávají k Beckovi, jiní tvrdí, že jeho hudba je absolutně nezařaditelná a originální. Pravda je, že s Beckem Badly Drawn Boye spojuje záliba v lo-fi zvuku, v kombinování živých nástrojů s elektronikou a že oba jsou označováni jako novodobí písničkáři. Ale abyste si udělali o hudbě Damona Gougha alias Badly Drawn Boye vlastní představu musíte si zkrátka jeho desky poslechnout sami. Na kontě už jich má hezkou řádku - celkem vydal několik EPíček, čtyři regulérní alba a navíc složil soundtrack k filmu Jak na věc.

00460029.jpeg

Nejlépe si prý jeho písničky vychutnáte na koncertech, které jsou neopakovatelným zážitkem. Badly Drawn Boy na nich vypráví vtipné historky ze svého života - a že jich nemá málo. Někdy pak publiku hraje i nové, zatím nedokončené písničky a ptá se lidí na jejich názor na ně. Nezřídka prý pak na koncertě i úplně improvizuje co textu nebo melodií týče.

Spustit audio