Baví nás, že nám to jde samo, říkají Kairtheris a FLVP, kteří vystoupí na Startéru na Stalinu

16. srpen 2023

Jako rozehřívačka na středeční Startér na Stalinu poslouží další mimosezónní speciál hitparády neobjevených, ve kterém jsme přivítali duo Kairtheris & FLVP (Flyp Fermentor). Taneční pop, klubová elektronika a na kontě poměrně velký počet nasbíraných hlasů, díky kterým se umístili v top desítce letošního Startéru. Zpěvačka Kairtheris a její producentský doprovod prozradili své plány, zavzpomínali na soutěžení se songem Golden Hearts a představili nový singl v předpremiéře.

„Máme prostě takovou dohodu, že jedem spolu,“ říká Míša Mazalová alias Kairtheris o tvůrčím semknutí s producentem Filipem Novákem, který vystupuje pod pseudonymem FLVP. „Mě na tom hrozně baví, že ty věci nemáme jasně daný. Jde to tak nějak samo.

FLVP to vnímá hodně podobně a vyzdvihuje společný potvrzující pocit, který s Kairtheris mívají po dokončení skladby: „Hlavně se nám navzájem líbí, co uděláme. V tom tvůrčím procesu si neodporujeme.

Singl Golden Hearts, který v uplynulém ročníku hitparády neobjevených slavil úspěch, společně třeba s doposud nevydanou novinkou Lovers & Troubles prý podle dua zaměřujícího se na taneční elektropop uslyšíte naživo, pokud dorazíte na Startér na Stalinu. Kairtheris a FLVP totiž ve středu 16. srpna vystoupí pod kyvadlem na pražské Letné po boku kapely Adventures.

Jaké mají Kairtheris a FLVP plány do budoucna? A je pravda, že tekno producenti umí skvěle míchat basové frekvence? Poslechněte si celý díl mimosezónního Startéru!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.