Běž a promluv si s tátou, dokud to ještě jde! Rapper Renne Dang o svém vyrůstání bez vzoru

9. květen 2021

„Nikdo mi doma nevysvětlil, že bejt ‚polovietnamec‘ je v pohodě. Chyběl tam táta, kterej by řekl, ať jsem na sebe hrdej bez ohledu na ostatní,“ popisuje šestadvacetiletý rapper Renne Dang vlastní cestu k sebepřijetí a následnou proměnu své „slabiny“ ve výhodu.

S Rennem jsem se o nápadu otevírat téma mužství bavil už před dávnou dobou a byl mezi prvními, kdo mi řekl, že by o svém dospívání rád mluvil otevřeně. „Ten Číňan s náma hrát nebude,“ vzpomíná na výrok z dětství, který mu utkvěl v paměti. „Ano, byl jsem na maloměstě kuriozita. Nějakou dobu jsem si přál nevypadat tak, jak vypadám,“ přiznává.

Renne Dang

Kromě formování jeho osobnosti došlo i na otázky ohledně kariéry. Proč nepotřebuje ukazovat svůj majetek a úspěchy na sociálních sítích? A jak vnímá nepokračování spolupráce s Viktorem Sheenem, se kterým vydal společné album?

„S Viktorem rivalové nejsme. Mrzí mě, že jsme nezůstali v kontaktu, ale každá věc, kterou vydá, mě nakopne,“ říká o tvorbě svého bývalého labelového kolegy.

Měl někdy chuť s rapem kvůli posměškům přestat? Setkával se v dětství často s rasistickými narážkami? Co ho dojímá a kdy naposledy brečel? A co ho dokáže vytočit? Poslouchejte novou epizodu Pochlap se s rapperem Rennem Dangem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.