Blum ve Špíně: Na koleně a ze srdce!

15. duben 2016

Špína oslavila rok v digitálním éteru, a to rozhovorem s velkým sympaťákem Honzou alias Blumem! Člen hned několika důležitých špinavých kapel a DIY zvukový soustružník, jehož prackami prošla řada výborných chlívných nahrávek, za námi ochotně přicestoval až z Olomouce.

Dozvěděli jsme se od něj všechno možné o vlastnoručním nahrávání včetně praktických informací o tom, co je k němu třeba a za kolik se to dá pořídit. Řešili jsme, jak funguje nahrávání vlastních kapel ve srovnání s „cizími“, probrali jsme i Honzovu osobní punkovou (pre)historii spojenou s rožnovskou komunitou kolem klubu Vrah a nevyhnutelně jsme se dotkli i názorových souvislostí téhle muziky a scény.

Povídání doplňovala hudba, na které se Blum vlastnoručně podepsal – od kapel, ve kterých sám hraje, po výtečný nářez ze Slovenska: Doppelganger of Death, Blood In Our Wells, Boiling Point, Osawatomie a ve výročním dílu samozřejmě nesměli chybět Remek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.