Bourání s Denisou Václavovou (4+4 dny v pohybu)

6. únor 2013

Hostem 129. dílu Bourání byla kulturní organizátorka Denisa Václavová.

Povídali jsme si o zkušenostech s pořádáním mnoha ročníků 4+4 dny v pohybu, neboli o snaze alespoň na chvíli oživit pozoruhodné prostory, které nejsou momentálně využívány. Došlo ale i na Denisino studium a následné pedagogické působení. Část rozhovoru jsme strávili ve Vršovicích, kde se Denisa již několik let výrazně angažuje. A jako tradičně došlo i na plány a ambice.

MgA. Denisa Václavová, Ph.D. (1973, Praha) je spoluzakladatelka a producentka neziskové organizace Čtyři dny, jež od roku 1996 pořádá mezinárodní festival současného umění 4 + 4 dny v pohybu. Specifikum tohoto festivalu spočívá především v oživování opuštěných a nevyužívaných objektů site specific uměním. Dramaturgyně, kurátorka, fundraiserka a konzultantka kulturních projektů. Spoluautorka publikace Site Specific (nakl. Pražská scéna 2008) a Divadlo v netradičním prostoru, performance a site specific (nakl. AMU 2010). Vystudovala produkci na divadelní fakultě AMU a volné a užité umění na VŠUP v Praze (disertační práce na téma site specific), kde také působí jako pedagožka (obor Management umění). Vede kurzy Arts Managementu pro studenty Ústavu umění a designu Západočeské univerzity v Plzni.

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.