The Breath Of Life: Belgická gotická pomlázka

Protože Project Pitchfork, které jsme zpovídali v Dark Wave minulý týden, nepřijedou v neděli 4. listopadu do pražského Rock Café sami, poprosili jsme druhou hvězdu večera, belgické The Breath of Life, jestli by nám neodpověděli na pár zvídavých otázek.

Z rozhovoru se zpěvačkou Isabelle se tak dozvíte nejen stručnou historii kapely a její inspirace, ale i o jejich téměř osudovém propojení s Československem, pašování broskvové vodky do Belgie, o jejich turné po zdejších končinách na začátku 90. let, vlivech na novou desku, jak vidí současný stav scény nebo kdy a proč u nás Isabelle dostala na zadek. A to samozřejmě není všechno.

Vztah belgické gothic darkwave legendy The Breath Of Life k České republice je více než vřelý. Kvintet připravil po sedmi letech k vydání novou řadovou desku Whispering Fields, kterou v Praze nejen představí, ale i pokřtí. Po dvou letech tak znovu potěší své věrné fanoušky v České republice.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.