Broňa Brůčková – Horkokrevný, Sistersconspiracy o Chemical Affair a nové kolekci, Odrazit

13. září 2010

Broňu Brůčkovou jsme poprvé zaregistrovali v souvislosti s titulem Top Styl Designer za kolekci Svetrynk. Její nová řada s názvem Horkokrevný, kterou ukázala minulý víkend na Prague Fashion Weeku, se nám líbila ještě víc a proto jsme o ní s Broňou natočili rozhovor.

Zvali jsme také na událost Chemical Affair, která naplnila Chemistry Gallery mladou módou a designem. V rozhovoru se Sistersconspiracy, které se akce zúčastnily jsme se také dozvěděli o čem bude jejich nová kolekce. S Kristýnou Javůrkovou (Odd:Room, Jakoby), V! (Kikimora) a Palomou Braun jsme představili akci Odrazit, kterou můžete navštívit 18. září ve vnitřním i vnějším prostoru klubu 2. Patro v Dlouhé ulici v Praze.

Broňa Brůčková pracuje s materiály, které si sama vyrábí na starých pletacích strojích. Její svetrové šaty se nám líbí čím dál tím víc, a tak jsme se jí telefonicky vyptávali na novou kolekci Horkokrevný, ve které kombinuje úplet s koženkou. Broňa studuje VŠVU v Bratislavě, ateliér oděvního dizajnu doc. Júlie Sabové. V rozhovoru se mimo jiné dozvíte, kdy a za jakých okolností se s její tvorbou opět setkáme v Praze.

Jste zvědaví, jaké bude téma nové kolekce značky Sistersconspiracy? Pak si musíte poslechnout rozhovor s Alicí Klouzkovou a Janou Jetelovou. Navštívili jsme je v karlínském showroomu Fashiondesigners ve Vítkově ulici 14 a kromě nové kolekce nás zajímala i akce Chemical Affair a aktuální situace kolektivu Fashiondesigners.

02138752.jpeg

Odrážíme se. Věříme v osobitý pohled na vše, co nás obklopuje. Vznášíme se a tvarujeme s touhou. Odražte se také s námi. Taková je výzva organizátorů události s názvem Odrazit, která se odehraje v sobotu 18.září na dvoře a v interiéru pražského klubu 2. Patro v Dlouhé. Spíš než trh módy, doplňků a designu to bude instalace, určená k vyjádření myšlenek a směřování zúčastněných tvůrců. Mluvili jsme s Vítkem z Kikimora a Kristýnou Javůrkovou z Odd:Room a Jakoby, kteří jsou hlavními iniciátory akce. Do studia v průběhu rozhovoru přišla také Paloma Brown.

Odkazy:
www.thechemistry.cz
www.fashiondesigners.cz
www.facebook.com/pages/Forest-Swords

Playlist:
Dysnealand - Dirty White (uns.)
Alana Stewart - When The Wind Blows (uns.)
Food Pyramid - Lesbian Seagull (uns.)
Kruxe – Tremors (uns.)
Exact Index - Home 1 (uns.)
Dunian - Love To Match (uns.)
Evan Voytas – Astro (uns.)
Jesus Christ, The Indie Band - Is This Really What You Want (uns.)
FUR - Clears Throat Miracles Club Remix (uns.)
Forest Swords – Hjurt (uns.)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.