Buchty na téma diety. Tos nežral
Z čeho si uvařit tukožroutskou polévku, která vám na břichu vyseká pověstný pekáč buchet? A co se skrývá pod lehce infantilním označením kytičkový den? To všechno a mnohem méně uslyšíte v aktuálním vydání pořadu Buchty.
Hostem byla projektová manažerka Zuzana Rejchová, která má s dietami (hlavně těmi bizarními) hluboké zkušenosti. Své měla k tématu co říct i Zuzana Fuksová. Obě přítomné Zuzany porovnávaly své téměř totožné zkušenosti s dietou Lenky Kořínkové, tukožroutskou polévkou, dietou založenou na akupunktuře, úplňkovou a makrobiotickou dietou.
Ze zkušeností vyplynulo, že nejvíc se jim do mozku (a do žaludku) zažrala tukožroutská dieta, která spočívá v konzumaci extrémního množství odporné cibulovo-zelné polévky, a také dieta guru Lenky Kořínkové, která hlásala dělení stravy na kytičky a zvířátka.
Ivana Veselková oběma Zuzanám a jejich zkušenostem nechápavě naslouchala, protože je jako bývalá gymnastka zvyklá každé jídlo přepočítat výhradně na kalorie, a ne se spoléhat na kombinace šarlatánství a nechutných receptů.
Na závěr se Buchty shodly na tom, že důležité je mít rád sám sebe a nesnažit se štěstí lovit díky hubenějšímu pasu a omezování se v jídle. Sice to není nic nového a všichni to víme, ale kdo se tím řídí, že?
Pusťte si do duše i trávicího traktu Buchty a uslyšíte, že v pošetilé snaze být šlankovní nejste sami.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka