Buchty: Z účastníků zájezdů kámoši do deště

18. duben 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová si tentokrát do studia zase pozvaly rezidentního hosta – cestovatelku a djku Ivetu. Ta měla čerstvé zážitky z Číny, kam jela s organizovaným zájezdem, maminkou a bráchou.

Popsala hierarchii v autobuse a hlavní lídry skupiny. Nejvíce se jí do paměti vryla jak jinak než dvojice bodrých zedníků z Moravy, kteří do Asie ze svého městečka táhli slivovičku v pet lahvích a bůček, aby „vypálili červa“. Ti chtěli u Velké čínské zdi zjistit, jakou maltu používali kolegové dělníci za starých časů. Nedostalo se tak příliš na původně zamýšlené téma pořadu – a to totiž auta a motorismus. Iveta stihla jen letmo zmínit, že ji řidič autoškoly pozval do trojky a byl v podmínce. Prostě samé gossips!

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak vás na zájezdu v pubertě nabaloval ženatý řidič z Košic s křížem na krku.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.