Být filozofem znamená nemít korunky, ale vědět, o čem je lajf

20. září 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu nepřivítaly doslova nikoho, byly totiž živě na pražském Stalinu a na čerstvém vzduchu a za přítomnosti diváků tam zpovídaly mikroinfluencera, někdejšího gendermana, vystudovaného filozofa a rodáka z Pardubic Petra Bittnera.

Ivana se snažila z Petra vymámit, co je smysl života a jaká je definice dobra. Petr vyřkl silné tvrzení, že dobro je pomoct starému člověku a že duch je kost, čemuž ale nikdo nerozuměl. Zuzana navázala shamováním spolužačky ze střední, která si myslela, že filozofie Nietzscheho je ve skutečnosti filozofie ničeho.

Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly úplně jiná témata. Na přetřes přišly pazourky, QR kódy, brněnská socha hrachu, prodej chaty, tenisky za 7000, fermentace, prodej fíkusu přes internet, Ivančino poslouchání jedné písně stále dokola nebo monetizace obnošených papučí.

Zuzana si pak ještě vzpomněla, že Petr fandí ve výchově bezplenkové metodě  a že kdysi šlápl na meruňku - a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že člověk nemusí být filozof na to, aby věděl, o co v životě jde.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka