Casablanca pod vodou

11. srpen 2006

Letní vydání cestovatelské & outdoorové Casablanky se zaměřují na oceány, vodní sporty a osvěžení - tentokrát tedy na potápění! Aleš Wallcon v Casablance srovnal, jak se potápí v rakouských, ledovcových jezerech pod Dachsteinem, jak v teplém Rudém moři a jak třeba na Orlíku. POSLECHNĚTE SI: Záznam pořadu

Proč žene některé lidi touha potápět se hluboko pod hladinu - do tmavých, neznámých vod? Že vám tato představa nahání husí kůži? Aleš Wallcon - profesionální instruktor potápění, to vidí zcela jinak... Jak sám říká: "Pod vodou nemyslíte na to co je nad hladinou, nemyslíte na nic, jen na svůj dech! A pokud zbytečně neriskujete a potápíte se bezpečně, je to ten největší relax - čistá hlava!"
Navíc za potápěním nemusíte nutně vyrážet do Karibiku. Jak Aleš prozradil, po Čechách je spousta krásných a dobrodružných míst pro potápění. Alešova potápěčská kvalifikace: CMAS P**, PADI Divemaster, SSI (Scoba school international) AOWI 15424 - advance open water instructor. Od roku 2001 se také věnuje potápění s nevidomými lidmi.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.