Čelisti: Karlovarské zavodnění

28. červen 2012

Svátek festivalových povalečů a požíračů filmové matérie klepe na dveře, proto nazrál čas promluvit si pro změnu o někom jiném než o Kevinovi.

Solitér Aleš Stuchlý nalákal do studia dramaturga MFF Karlovy Vary Karla Ocha pod příslibem takových, abych tak řekl, jistých rozkoší… Samozřejmě šlo o cinefilní radovánky – letem světem prolétnout jednotlivé sekce, pohovořit o favoritech a skrytých programových tipech. O velkých tahácích festivalu se dozvíte leckde, ale u nás se dozvíte i to, po čem Karel skrytě touží…

Po čem touží Pavel Klusák, je šifra, která zaměstnává generace rozhlasových analytiků. Poslední pokus rozluštit jeho kód vykonal právě přední klusákolog Aleš Stuchlý, který s mistrem podnikl hotovou Hudební odysseu. O muzikologické sekci festivalu tak zpívají zamilovaný duet právě ve speciálu Čelistí…

Ambasadoři Čelistí Vít Schmarc a Aleš Stuchlý se přihlásí s přívalem chladivých postřehů Karlovarského zavodnění, které zaplní éter i web Radia Wave, vytrysknou na facebookovém profilu Čelistí a zprostředkují vám festivalovou tříšť s průzračností kojenecké vody. Pokud se v tom nechcete utopit, zavodňujte se s námi – každodenní blogy, phonery a statusy od dvojice, která nepotřebuje nosit na veřejnosti župan a ručník, aby byla divná.

Bojujeme proti suchu. Jsme vaše minerály, vaše filmová hydratace. Stáčejte si nás do láhví a pijte v čase největší filmové žízně!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.