Čelisti: Na lince je nájemný vrah Kamil

2. listopad 2015

Aktuální díl Čelistí se nesl především v duchu marné snahy dovolat se komukoli, kdo by mohl promluvit o filmu Ztraceni v Mnichově. Jenže marná sláva, domluveného Kamila Filu nasál Matrix AB, Táňu Zabloudilovou nervozita, Jindřišku Bláhovou posilovna… a Karel to stále nebere.

Na své síly odkázaní čelistníci tak museli konzumaci zelenkavého papouška znovu odložit a přikročit k dalším filmovým stvořením. Na bohatém menu se ocitl velmi rozporuplný vítěz Zlaté palmy z Cannes Dheepan, zajímavý, ale nevyrovnaný jednozáběrový debut Victoria a slovenská welterová váha Koza, která ale zdaleka nedostojí buzzu ze světových festivalů.

Jediný skutečný highlight tak vedle Kamila, který nakonec zvedl telefon, jen aby nám oznámil, že nemůže mluvit, představoval subbasový a apokalypticky drtivý thriller Sicario, v němž Denis Villeneuve přehazuje vnitřnosti celému žánru neskutečně pomalým a důsledným vyprávěním o zemi bez zákona. Obrovský požitek, který si Vít a Aleš uchovali i po nabitém line-upu Cannes a Dan šňupl čerstvě před vysíláním, nebude letos jistě chybět v našich ročních zúčtováních jako nejlepší mainstream.

Příště budeme lovit přízraky nul a sedmiček.

autor: Vít Schmarc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.