Čelisti: Návrat hysterických královen klimaxu

8. listopad 2018

Dva ze tří lidí ve studiu Radia Wave toho večera o sobě veřejně prohlásili, že jsou fanoušky kapely QUEEN. Tato drastická událost poznamenala celé vysílání, v němž Dana nahradil Antonín Tesař.

Hudba britských králů stadionového patosu zněla hrdě éterem, včetně pirátských coververzí v japonštině. Filmový příběh muže, který nevěděl, jestli to spíš chce všechno, chce se osvobodit, jezdit na kole, nebo udělat z nás supersonické lidi, bohužel pobral z tvorby rozevlátých rockerů jen otravnou povrchní manýru a strašná klišé. Mimoděk manipulativní i homofobní, pochybně vystavěný a neobjevný… Ideální film k ukojení davů.

Climax je makabrózní trip v rytmu Daft Punku

Z filmu Climax

Režisér filmů Zvrácený, Vejdi do prázdna, Love a dalších se vrací s žánrově nápaditou noční můrou, intenzivní drogovou fantasmagorií Climax.

Davy neukojí rozhodně Gaspar Noé a jeho taneční „bad trip“ Climax. Paní Mirka správně pochopila, že není určený fanouškům Stardance, tedy soutěže, kde se o něco méně fetuje a smilní. O hříchy těla a mentální ústřely není v Noého filmech nikdy nouze a Climax přinejmenším v první polovině představuje euforický taneční večírek. V té druhé ale nastoupí hysterie a zbytečné kopance.

Jaká je oblíbená rekreační droga čelistního tria, čím voní černý žralok Vratislava Effenbergera a proč sekce Česká radost na festivalu v Jihlavě nenavodila žádnou velkou radost? A přišel nakonec i barokní člověk Dan? Nepovíme. Musíte si poslechnout…

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.