Čelisti: Úžasňákovi na zhola nemožné misi

2. srpen 2018

Po dlouhé době se u nás ve studiu objevil poslední superhrdina české filmové kritiky Kamil Fila, známý též jako Mr. Reflux. Společně se spadovým duem Vít a Dan si střihl díl, který byl po všech stránkách superšpionský.

Sešli se nám totiž dva tituly, které možná oslovují různé segmenty publika, ale sdílejí něco z hravosti a také tvůrčích týmů. Režisér Úžasňákových, pixarovská legenda Brad Bird, se totiž před několika lety výrazně zapsal do kánonu Mission: Impossible, když vedl kroky Toma Cruise v dílu s názvem Ghost Protocol. V mnoha ohledech zůstává tato čtvrtá mise vrcholem, především co se týče vyváženosti příběhu a akce. V pořadí šestý výjezd Ethana Hunta a jeho týmu nicméně příliš nezaostává. Především akční složka je až absurdně skvělá. Tom svými kaskadérskými kousky začíná pošilhávat po trůnu Jackie Chana, na rozdíl od něj se ale zatím nepohybuje na hraně života a smrti.

Zpátky k ptáčkovi Bradu Birdovi. Druzí Úžasňákovi se tváří, jako by ani neuplynulo čtrnáct let od prvního dílu, a dějově navazují bezprostředně. Bohužel už se jim tolik nedaří navázat na dokonalý rytmus a vyváženou zábavu pro malé i velké. Režijně stále suverénní, ale po stránce dialogů trochu těžkopádní – druzí Úžasňákovi pořád spolehlivě baví, ale za vrcholnými díly studia Pixar zaostávají.

Není jednoduché zůstat tolik let úžasní. Podívejte se na nás.

Poslechněte si, jak Kamil Fila s Vítem Schmarcem a Danielem Řehákem rozerbírají Mission: Impossible – Fallout

autoři: Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio