Čelisti: Volá Berlín!

23. únor 2018

Z hotelového pokoje, který byl dočasně předělaný na rozhlasové studio, se poprvé v dějinách přihlásili zahraniční Čelisti. Přímo z dějiště slavného filmového festivalu.

A právě Berlinale bylo hlavní a jediné sousto, do kterého se zakousli Aleš a Vít, doplnění slavným lovcem medvědů, novinářem Hospodářských novin Tomášem Stejskalem. Společně s ním prošli dlouhou cestou hlavní soutěží, jejími propadáky (bohužel početnými), solidními kousky (naštěstí solidně zastoupenými) a vrcholy (bohužel ne až tak početnými).

Došlo i na pohled do vedlejších sekcí Panorama a Forum, které byly dle ohlasů slabší než kdykoli předtím. Zmínka padla i o slovensko-českých zástupcích, tragikomedii Tlumočník a ceněném dokumentu Až přijde válka (ta naštěstí nepřišla).

Rozpaky nad soutěžním programem nejnavštěvovanějšího evropského festivalu rozhodně přetrvávají, to ale neznamená, že nás letošní trend „méně politiky, víc osobních příběhů“ alespoň střídmě nepotěšil.

Příště ale už zase pěkně z tepla proskleného domova!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.