Choď preč, Satan. Horor Longlegs má krátké nohy navzdory snové atmosféře a manickému Nicolasu Cagovi

23. srpen 2024

Aleš, Vítek a Tonda nemají strach ani ze satanistického sériového vraha s přezdívkou Longlegs, ani z psychopata s maskou pilgrima z filmu Den díkůvzdání. Největší hrůzu jim nahání pavouk koutník jedovatý, po jehož nebolestivém kousnutí následuje pomalá nekróza a smrt. Poslední, co před ní uvidíte, je tvar houslí.

Horor režiséra Osgooda Perkinse Longlegs Čelisti zaujal plíživou snovou atmosférou a tradičně manickým výkonem Nicolase Cage. „I když jsem příznivcem filmů, kde styl vítězí nad obsahem, tady mám pocit, že to je ve výsledku jen přehlídka gimmicků odkoukaných odjinud,“ soudí nekompromisně Aleš snímek o agentce FBI vyšetřující případ satanistického sériového vraha.

„Je to devadesátkový psychothriller typu Mlčení jehňátek a Sedm převedený do hypnagogické noční můry. Čistá pocitovka, u které hodně záleží, jak vám sedne do nálady,“ říká smířlivěji Tonda.

Pokousal koutník všechny členy štábu při natáčení filmy Provokatéři? Poděkoval Tomák tichým hlasem Zoë Kravitz za její film Tiché znamení? Podařilo se ve filmu Den díkůvzdání oživit žánr slasher pořadně krvavými scénámi? A vyhrál soutěž o nejstupidnější komedii sezóny Jackpot!, nebo Jednotka všedního nasazení? Čelisti – ejakulující octomilky pro vaše uši.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka