Členové kapely BTS jdou na vojnu. Skupina nebude víc než rok a půl koncertovat

23. listopad 2023

Poslední čtyři členové k-popové skupiny BTS, RM, Jimin, V and Jung Kook, v příštích týdnech narukují na vojnu. Kapela bude moct začít znovu koncertovat až v druhé polovině roku 2025.

BTS mají dočasnou přestávku, protože tři z jejích sedmi členů zahájili povinnou vojenskou službu už dřív. Jin narukoval loni v prosinci, J-Hope a Suga několik měsíců po něm. Jung Kook svým fanouškům napsal: „V prosinci začínám novou cestu. Všechny Vás dočasně opustím, abych splnil svou vojenskou povinnost. Po návratu slibuji, že budu zase dospělejší.“ Fanoušci od té doby sdílí memy, které si utahují z toho, že na vojnu není dostatečně tvrdý.

Všichni členové skupiny nebyli odvedeni naráz kvůli příjmům. Hybe, manažerská agentura BTS, totiž těží z toho, že členové odcházejí do armády postupně a věnují se sólové dráze. Členové, kteří sloužili dříve, tak mohou být aktivní i v době, kdy jsou ostatní pryč. Všech sedm členů celosvětově působící kapely se mimochodem samostatně dostalo do top 100 v žebříčku prodejnosti časopisu Billboard.

Všichni zdraví muži v jižní Koreji musí sloužit v armádě 18 až 21 měsíců. Tamní média informovala, že podle branného zákona měli čtyři zbývající členové možnost odložit si vojenskou službu do konce roku, kdy jim bude 30 let, ale rozhodli se ji urychlit. V Koreji se mimochodem věk až do letoška počítal odlišně než v západních zemích. Rozdíl od mezinárodní normy mohl být až 2 roky.

Spustit audio

Související