Cloud rap, Crystal Castles a další vzdušné zámky. DJka ~veni vidí v club music více

3. září 2020

Horké křeslo pro hosta tentokrát obsadila mladá djská ikona ~veni. Vycházející hvězdu lokální scény můžete potkávat za pultem třeba na přeplněných Addict ravech, jichž tvoří tvrdé jádro. Na návštěvě ve Flámu stylová selektorka neušla našemu zvídavému dotazníku.

Na začátek jsme klasicky zabrousili hlouběji do ~veniny hudební historie, odkud na nás vypadl vybroušený synthpop Panic! at the Disco a jeho hrubozrnná varianta v podání Crystal Castles. Taneční tendence už v zárodku byly jasné – místy ale začínají mezi rovně tepajícími beaty prosakovat i počátky ~veniny současné obliby experimentálnějšího klubového zvuku.

Čtěte také

Společným žánrovým jmenovatelem ~venina djského snažení je ovšem rap/trap – nejčastěji s přídomkem cloud. Mohla by přísahat na Bladeeho, který jí hodně zahýbal stylovým světonázorem, podobně jako starší tvorba domácího pavouka Nik Tenda. Intro do poetiky sad boyz jí ovšem obstaral mentor Yung Lean, jehož agonistická tvorba ji zřejmě bude provázet po celý život.

S Honzou Bártou si ~veni notovala nad 100 gecs, kterým jsme věnovali předchozí díl, a Kewu si zase spolu s ní příjemně pobrukoval Chunkyho bažinaté riddimy či tělnatý vibe Skin On Skin. Celkově se poslední díl Flámu nesl v hodně fyzickém duchu – žádná z hraných skladeb nás nenechala v klidu sedět. Opusťte židli a pusťte si nejnovější Flám!

Kolik nul má Nik Tendo na účtu? Co dělat v klubu, když se člověk nechce s nikým bavit? A co si nechat pustit na pohřbu? Poslechněte si Flám s ~veni!

Playlist:

Machinedrum – Kane Train ft. Freddie Gibbs
A.Chal – To The Light
Crystal Castles – Alice Practice
Panic! at the Disco – Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off
100 gecs – came to my show
Bladee – Unreal
Skin On Skin – Multiply
Luciano x Shirin David – Never Know
Chunky – Tolk To Meh
Nik Tendo – Intro (6 nul)
Yung Lean – Agony

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.