Člověk moudrý klubový. Domácí label Sapyens Records na nové kompilaci cestuje džunglí bass music

23. duben 2021

Stálice domácí bass music scény DJ Alyaz se evidentně nenudí ani během klubové karantény. Jeho label Sapyens Records před nedávnem oslavil 5. narozeniny a 15. release – a na oslavu obou jubileí teď vychází 3. kompilace labelu, kterou dával Alyaz dohromady přes 3 roky.

Klubové počty ještě doplňuje symbolický počet tracků – 15. Ve Flámu jsme si je stihli letem světem pustit všechny – a byl to poctivý průlet aktuálním bass music zvukem, od temně swingujících „stotřicítek“ přes jukeový halftime až po současné jungle mutace.

Na kompilaci, která vychází tento pátek na USB disku, se potkávají spřízněné tvůrčí duše ze všech klubových koutů světa: nechybí zástupci Finska (Koala), Mexika (OMAAR) ani Austrálie (Krypsis & Neesnu), stejně jako domácí a sousedská (Slovensko, Rakousko, Německo) crew ve složení Freezer Beats, FLVP & K8 (s čistě tribálním zářezem), Johney, alllone a Kimber.

Největší počet zářezů má na kompilaci tradiční klubová kolébka bass music Anglie – perkusivně hutný zvuk s dubovými kořeny doručili Nuvaman, Razzler Man, Eyeza i SPD. Mihne se tu i vyslankyně La Dame z Francie/Belgie.

Žánrově hybridní flow většiny tracků ladí s orientací Sapyens Records na funkční taneční styly a aktuální mutace bass music. Přes svůj široký záběr vysílá kompilace Sapyens Vol. 3 jasný signál, že serióznímu klubovému zvuku zdaleka ještě neodzvonilo.

Jak se od sebe liší doktor Alyaz a pan Self? Proč má OMAAR a NAAFI v názvu dvě A? A proč Kewu nemá v názvu ani jedno? Poslechněte si Flám s DJem Alyazem a novou kompilací Sapyens Records!

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio