Co bychom v popkultuře zrušili? Píseň Hrobař, Crazy Froga a Daniela Landu

25. červenec 2023

Pamatujete si na píseň Hrobař od zlínské skupiny Premier? Hanka Trojánková Biriczová bohužel ano. A proč by Šimon Holý v popkultuře zrušil Daniela Landu nebo Crazy Froga? Zjistíte v nové epizodě podcastu Kompot, kde moderátoři odpovídají na zajímavé otázky.

České devadesátky by bez Hrobaře nebyly kompletní, ale Kompot by se bez nich i tak obešel. Hanka už je pamětnice, a dokonce si vybavuje, jak Hrobař v roce 1995 mnoho týdnů vyhrával hitparádu Eso a ona proto odrhovačku umí dodnes zpaměti. Pusťte si Kompot!

Na Šimona zase stejně působil podobně úspěšný Crazy Frog o deset let později. Crazy Frog zažil svoji neúspěšnější éru v době, kdy se prodávala zvonění do mobilu. Švédský prodejce spojil animovaného modrého žabáka a velmi otravnou a bizarní nahrávku remixu dvoudobého spalovacího motoru a nakonec z toho byl i velký hit.

Jaká jsou kompotí guilty pleasures? Jaká událost Hance i Šimonovi změnila život? A co mají proti Danielu Landovi? Pusťte si Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.