Cry Sugar. Hudson Mohawke po sedmi letech vydává další průlomové album

19. srpen 2022

Dvojice moderátorů Kewu a STEADY tentokrát nahlíží do diskografie jednoho z nejtalentovanějších producentů současnosti. Jak velký vliv má nadaný umělec a s kým vším spolupracoval? Dozvíte se v nejnovější epizodě Flámu!

Produkce Hudsona Mohawka svou monumentalitou ovlivnila nejen veškeré dění moderní elektronické klubové hudby, ale i rapu a grimu. Za to mohou nejen jeho britské kořeny, ale především zviditelnění od samotného Kanyeho Westa –⁠ Hudson měl možnost koprodukovat track Blood On The Leaves z alba Yeezus.

V roce 2013 se podepsali na Hudsonově produkci britští P Money a Blacks, konkrétně na grimovém tracku Top Boy, který svou energií a hbitostí rozbouří jakýkoliv rave dodnes. O rok později se v Americe sjednotili Future, Pusha T, Travis Scott a French Montana na legendárním Chimes remixu. Moderátoři Flámu na oba dva tyto hudební počiny vzpomínají s láskou a potem z tančení ve studiu Radia Wave.

Glasgowský producent se teď po dvouleté odmlce vrací s plnohodnotnou deskou. V roce 2020 vydal tři projekty, které svou dějovou linií spíše připomínaly schizofrenní kompilaci nevydané hudby. Novinka Cry Sugar naopak jakožto studiové album svými odkazy na předešlé nahrávky znázorňuje spíše ucelený, dospělý, ale i přesto nostalgicky hravý zvuk. Nabízí vhled do dystopického, chvílemi až psychedelického světa popu v podání Hudsona Mohawka.

Jak vzniklo hnutí LUCKYME? Je Hudson Mohawke příbuzný STEADYho? A jaká je podle dvojice moderátorů trvanlivost hudby v dnešní fast-paced době? Poslouchejte nový Flám!

Nové album Hudsona Mohawka Cry Sugar

 

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.