Dabing není v úpadku, jen stoupá a klesá jako bitcoin

3. květen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly dabéra Richarda Wágnera a popovídaly si s ním o tom, jestli je strefování se hlasem do cizích úst regulérní herecké odvětví a jestli není šikanován za své křestní jméno.

Zuzana s Ivanou Ríšu hned zkraje pokáraly za to, že říká slovo slepý. Ričí neboli Ríšovec se pak rozvyprávěl o tom, jak dabuje reality show o kamionech a dálnicích a podrobně popsal děj typického dílu. Kamion obvykle vysype omylem náklad do škarpy a vyprošťovač kamionu to začne řešit. Záhadou ale zůstává, proč má tento pořad tolik diváků.

Richard také povyprávěl o tom, že i v rámci dabingu jsou malé a zcela zanedbatelné role jako třeba part rušícího chlapečka na školní chodbě. Moderátorky se také zajímaly o to, jaké negativní dopady na život má tato studiová prácička. Ríša zmiňoval, že hemoroidy sice nemá, ale často se nestihne celý den ani napapat a jezdí ze studia do studia jako ďas.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly úplně jiných témat pobralo se, proč (nejen) muži chodí na oběd už v 11:15 a ve velkých tlupách, proč existuje tolik dokumentů o Hitlerovi, proč Ríša miluje kuřízek a kolik v současné době stojí paprika.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že i dabéři jsou kumštýři, kteří si zaslouží úctu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.