Dahmer Jídlo. Kanibalské lahůdkářství Ryana Murphyho nabízí víc než jen zážitek pro otrlé

30. září 2022

Na frontové linie se po horečnaté absenci vrátil Aleš Stuchlý, který konečně dosáhl provozní teploty 27 stupňů. Bylo na čase, na Čelisti totiž čekalo tvrdé sousto v podobě nového seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera.

Desetidílný seriál z dílny matadora true crime Ryana Murphyho mapuje detailně život a dílo opilce, vraha a kanibala Jeffreyho Dahmera, jehož řeznické praktiky šokovaly svět. O naturalistické scény a smrad tu sice není nouze, ale čelistní vegetariánský panel se shoduje na tom, že se tu servíruje mnohem hutnější sousto.

Komplexní rozborka choré mysli, překvapivě dojemné drama o otcovské lásce, pitva systému, který roky umožňoval Dahmerovy pod nosem dalších nájemníků provozovat svoje nechutné hostiny. Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera si invenčním způsobem povařilo pravidla true crime a jeho zápach hned tak nevyvětráte.  

Je dobrý nápad slavit narozeniny polonazí střelbou z okna auta? Kolikrát ročně by měl člověk močit na hrob blízkých? Je něco odpornějšího než kapusta? Kdy se zase budou číst Alešovy básně? Je Indián Karel Roden spíše komanč, tolték, nebo čičimek? Jaké jsou největší Hříchy naší matky? Kdo v sídlištním komplexu Athena míchá nejlepší Mazel Tov koktejl? Kolikrát vylouhovaný Kobra čaj chutná nejlépe? A jaké celebritě Aleš „Bling Ring“ Stuchlý vykrade luxusní vilu? Dávejte si pozor, koho objímáte a k milování si pouštějte zásadně Čelisti!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.