Das Filmfest: Edgar Selge o filmu Poll

21. říjen 2011

Na tři měsíce izoloval německý režisér Chris Kraus tvůrčí štáb filmu Poll v panenské přírodě Estonska. Jaké bylo natáčení výpravného dramatického filmu, který se na šestém ročníku festivalu Das Filmfest představil v sekci Rebelové, přiblížil v Odpolední session Radia Wave herec Edgar Selg.

Představitel jedné z hlavních rolí mluvil o tom, jaké bylo hrát vědce pátrajícího v lidském mozku po centru zla. Společně s Edgarem Selgem přišla do studia Radia Wave i Klára Konečná z Goethe Institutu.

Jedna ze zakladatelek Das Filmfestu vysvětlila základní smysl a směřování festivalu a představila nová zajímavá režisérská jména v programu. Pak došlo na rozhovor s Edgarem Selge, který tlumočil šéfredaktor Radia Praha Gerald Schubert. Dozvíte se z něj mimo jiné i o Selgových vazbách na Prahu a místní divadlo Komedie.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.