David Pomahač se synem Jáchymem doporučují novinky napříč žánry i miláčky z Post-hudby

1. říjen 2020
Tip

Písničkář David Pomahač v únoru vydal sólové debutové album Do tmy je daleko, které na koncertech hraje společně se svým synem Jáchymem. Oba tento týden vystoupili v našem proskleném studiu v rámci Radio Wave Studio Session. Které novinky je na tuzemské i zahraniční hudební scéně za poslední dobu oslovily?

David přiznává, že ho nakonec mile překvapila nová deska Jarvise Cockera s názvem Beyond The Pale, kterou vydal pod hlavičkou svého nového projektu Jarv Is… „I když ho mám moc rád, moc jsem nevěřil tomuto projektu, ale musím říct, že když jsem se do toho zaposlouchal, líbilo se mi to strašně moc.“ Jako další tip zmiňuje novou desku Alles In Allem od německých Einstürzende Neubauten, do které se zabral během posledních pár měsíců. Tito klasici industriální hudby letos v karanténě oslavili čtyřicet let existence. Mezi Davidovy hudební objevy za poslední dobu patří i čím dál oblíbenější tuzemská zpěvačka Aiko, která letos vydala svůj dlouhohrající debut Expiration Date. „Byl jsem hodně překvapený, to je strašně dobrý,“ říká.

Syn Jáchym zmiňuje arménského jazzového pianistu Tigrana Hamasyana, který v srpnu vydal nové album The Call Within. „To mě hodně začalo bavit,“ dodává a pokračuje s britskými triphopery Massive Attack. „Spíš než, že bych je objevil, jsem se do nich poprvé pořádně zaposlouchal – samozřejmě díky mému tátovi.“ Není divu, že David doporučil i novinku britského rappera a herce Trickyho, který je jeden ze zakládajících členů Massive Attack. Jednohlasně se David s Jáchymem shodnou na pražské kapele Post-hudba. „My od Post-hudby jedeme všechno, to jsou miláčci totální.“

Co od Post-hudby teď nejvíc poslouchají David Pomahač a jeho syn Jáchym? Poslechněte si celý Hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.