Debatní deník Tima Kožuchova postrachem politiků? „Pozvání odmítá víc než 90 procent oslovených.“

6. červen 2023

Politický influencer a youtuber Timofej Kožuchov vystudoval politologii, filozofii a ekonomii na University College London. Pod názvem Debatní deník streamuje a natáčí videa z demonstrací, kde se s lidmi baví o aktuálních tématech, ale také diskutuje s politiky. „95 % politiků mé pozvání odmítá, nechtějí riskovat, že ztratí svou reputaci,“ popisuje Tim, proč tak vysoké procento na pozvánku reaguje omluvou, nejčastěji z důvodu nemoci.

„Klasické rozhovory v tradičních médiích většinou vypadají tak, že po otázce a odpovědi se moderátor posune dál. Pokud ale v debatě se mnou někdo řekne názor, který mi nedává smysl, jsem schopný se o tom následně bavit klidně celou hodinu. To politici nechtějí, protože vědí, že jejich názor není podložený fakty,“ vysvětluje Kožuchov.

Čtěte také

Součástí jeho práce je také přítomnost na většině sociálních sítí. „Je to dobrá zkušenost, protože na každé platformě funguju jiným způsobem. Discord je nejvíce komunitní, na Twitteru je zase obrovské množství lidí, kteří přesahují všechny bubliny, na Instagramu zajímají lidi víc fotky a videa, a na TikTok davám tanečky,” popisuje Tim s nadsázkou rozdíly v přístupu ke sdílení obsahu.

Jak se dívá na svou přítomnost právě na čínské sociální síti TikTok? „Když budu její součástí, jejich algoritmy se nijak nezmění. Navíc tam kritizuju čínskou vládu a další autoritářské režimy ve světě, takže v podstatě využívám platformu, kterou mi zdarma poskytují, ke kritice jejich fungování.“

Pozastavili někdy Timovi účet na TikToku? Jak důležitý je náhledový obrázek u videa na YouTube? Podle čeho se vybírá obsah, který je přístupný jen za paywallem? A co Tim Kožuchov zjistil po týdenním pobytu v naprosté tmě? Poslechněte si celý rozhovor!

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka