Dívka zraněná policisty na CzechTeku se spravedlnosti nedočká

24. září 2010

Když se Romana Krátká vloni v létě s kamarády vydala na CzechTek, určitě netušila, že se z něj vrátí s proraženou plící. O to víc ji muselo překvapit, že jí vážné zranění způsobili policististé, kteří proti účastníkům festivalu CzechTek velmi brutálně zasáhli. Včera se od vyšetřovatelů navíc dozvěděla, že se nepodařilo vypátrat, který z těžkooděnců jí zkopal a zbil.

Sympatická dívka se během policejního zásahu proti technařům na Tachovsku do bitky vůbec nezapojila, si jen balila stan. I to byl ale pro kolem procházejícího neznámého těžkooděnce impuls, aby ji zbil tonfou a zkopal.

Způsobil jí těžká poranění hlavy a hrudníku, podařilo se mu Romaně prorazit i plíce. Kdo? To nikdo neví. Konkrétní viník se podle rozhodnutí okresní státní zástupkyně Antonie Zelené nepodařil určit.

"Zamítám jako nedůvodnou stížnost podanou zmocněncem poškozené proti usnesení policejního orgánu, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání vůči konkrétní osobě," zdůvodnila písemně Zelená své rozhodnutí.

Policejní zásah na loňském CzechTeku vyvolal řadu protestů. Minulý týden dokonce technaři z celé Evropy kvůli způsobu, jakým je vedeno vyšetřování kontroverzního střetu, protestovali ve Štrasburku.

00300090.jpeg
autor: pei
Spustit audio