Divoký anděl v roce 2020? Telenovela ukazuje, proč jsme potřebovali #MeToo

17. listopad 2020

Druhá nejpopulárnější telenovela po Esmeraldě, to je Divoký anděl. Argentinský příběh nemanželské dcery Milagros sledovali na přelomu milénia české ženy, muži i děti. Opuštěná dívka s rudou čapkou najde ve velkém domě svoji babičku, ale také spoustu nebezpečí. Jak ale seriál pracující s archetypem Červené karkulky obstál v roce 2020?

Přidrzlá fotbalistka Milagros alias Cholito s mahagonovými vlasy, které schovává pod kšiltovkou, v osmnácti odchází z klášterního sirotčince a najde práci služebné v domě bohatého politika Federica Di Carla. Mili se tak otevírá nový svět plný pomyslných „vlků“. Federico je sociopat a intrikán, jeho švagr Damián je sexuální predátor a jeho manželka Luisa je prázdná jako váza.

Kvůli práci ve vile musí Milagros sundat svoji milovanou červenou čepici symbolizující podobně jako v Červené karkulce nevinnost. Tu ostatně ztratí s „pánovým“ synem Ivem, který určitě nikdy neviděl žádnou kampaň o tom, že když to nechce, tak to nechce.

Jde se v roce 2020 na slavnou telenovelu, která z hlavní představitelky Natalie Oreiro udělala v Česku celebritu, vůbec ještě dívat? Poslechněte si, co si o seriálu myslí nejen Hana a Šimon, ale také posluchači Kompotu, kteří odpovídali přes Instagram!

Jak dopadl soud Britney Spears s jejím otcem? Proč se rozešli Olivia Wilde a Jason Sudeikis? Jak potrápily Eryku Badu a Elona Muska covidové rapid testy? A jak se vede jednomu z manželských párů z reality show Love is Blind? Zjistíte v nové epizodě podcastu Kompot. Sledujte nás také na Instagramu a zapojte se do našich anket. Své odpovědi pak uslyšíte ve vysílání!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.