DJ Taras 3000 ze Sónaru 2009

10. srpen 2009

Pokud bychom měli parafrázovat časopis Dazed & Confused, tak "v Rusku nenápadně klíčí velký klubový talent". Tím, koho časopis takto označil, je šéf Gomma rec. Dmitry Ustinov alias Taras 3000, který sám své sety charakterizuje jako "opravdu nemocné disko, které je schopno vstřebat do sebe opravdu všechno".

Jeho živá show není pouhým koukáním do laptopu, ale za jeho zády mu dýchá kapela ve složení zpěv, kytara, klávesy, saxofon a klarinet, navíc podpořená RS7000 sekvencerem, samplerem, efekty a syntetizátory. Konkrétně na Sónaru se podíval hluboko do taneční historie a do hodinového setu vytáhl na povrch dlouho zakopaná disko monstra od Sister Sledge a přes techtle mechtle s Italo zvukem se nakonec dostal až k odkazům na soulového Motownu a k poctivé IDM elektronice poloviny 90. let v solidních středních tempech.

Přesvědčte se sami na Stagei Radia Wave v pondělí 10. srpna od 19 hodin.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.