Doba je zrychlená. Šest tracků na albu dnes není žádná ostuda, říká hudebník 7krát3

11. září 2020
Rozhovor VR a MM

„Myslím si, že poutavý klip je dnes víc než dlouhé album. Na dlouhohrající desky už dnes lidi nemají čas. Na streamovacích službách pozoruju, jak se formáty mění. Spousta top umělců vydává EP nebo singly a k nim vizuál, který by měl skvělý track vždycky obhájit,“ říká v Rozhovoru Martina Minhy hudebník Štěpán Hebík aka 7krát3.

Štěpán Hebík, který na hudební scéně vystupuje pod pseudonymem 7krát3, vydal na začátku roku 2020 šestiskladbové EP s názvem I. Koncem července pak pustil ven letní hit s názvem Brko a deka. „Poslední dobou dost přemýšlím o mých dalších krocích. Každý umělec chce mít dlouhohrající desku. Album, které dává smysl, má koncept a skladby v něm na sebe navazují, je věc cti interpreta. Na druhou stranu, to, že je doba zrychlená – a i na sobě při poslechu alba vnímám, že si rychle do svých playlistů vyberu jen skladby, které se mi líbí –, mě vede k modernějším formátům. Šest tracků na albu dnes není žádná ostuda.“

Na první pohled extravagantní umělec má i svou druhou tvář. Jako absolvent magisterského studia Fakulty tělovýchovy a sportu v Praze má svou fyzioterapeutickou ordinaci v Českých Budějovicích. „Mezi rolí hudebníka a fyzioterapeuta přepínám poměrně snadno. Je to zaměření jen na jednoho člověka, na jeho potíže a souvislosti s jeho zdravím. Práce fyzioterapeuta mně pomáhá v tom držet se při zemi. Díky ní si uvědomuju, jak je lidský život velmi křehký. Osudy nás lidí se opravdu můžou změnit ze vteřiny na vteřinu. Je možné, že se takové zkušenosti projeví i v některých mých uměleckých textech.“

Jak vznikal videoklip k letnímu hitu Brko a deka? Jak si rozumí se členy rapové skupiny PSH? Jaký význam má pro Štěpána Hebíka kombinace 7 krát 3? O čem vlastně je lednové EP s názvem I? Proč se rozhodl po jedenácti letech v reggae kapele Pub Animals pro změnu? Jak přemýšlí o dramaturgii svých videoklipů ? Nevadí mu už otázky na podobnost s Jiřím Kornem? Dozvíte se v Rozhovoru Martina Minhy.

Štěpán Hebík vstoupil pod uměleckým jménem 7krát3 na hudební scénu v květnu 2019 s písní Promiň, která v popkulturním pořadu Radia Wave Kompot získala cenu za nejlepší český popový song loňského roku. Klip k písni byl ve stejném roce nominován na cenu Anděl. Jako aktuálně nejnovější člen labelu BiggBoss vydal v květnu šestiskladbové EP s názvem I. Štěpán předtím jedenáct let zpíval a hrál na trombon v českobudějovické kapele Pub Animals. V roce 2016 dokončil magisterské studium na FTVS Univerzity Karlovy v Praze a kromě hudby se živí jako fyzioterapeut, má svou ordinací v Českých Budějovicích.

autor: Martin Minha
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka