Doktor Dupieux a Mr. Oizo. Pusťte si průřez radikální tvorbou francouzského techno guru

2. září 2021

Věnovat celý díl jednomu interpretovi – to neděláme ve Flámu často. Některá jména si ovšem speciál takzvaně vynutí. Už jen proto, že bez nich si svět současné klubové hudby prostě neumíme představit.

Kolik bangerů umíš, tolikrát jsi ve Flámu člověkem. Díky tomu je pro nás Mr. Oizo, nestor francouzské elektro scény, tak trochu nadčlověk. Ale bez přehánění – jeho diskografii z posledních dvou dekád by měl znát každý, kdo to s křepčením na parketu myslí vážně.

Quentin Dupieux je totiž přes den uznávaným avantgardním filmařem a v noci nekompromisním techno guru jménem Mr. Oizo. Obě jeho persony se krásně/zvráceně doplňují – a obě stojí za to vychutnat si všemi smysly. Jinak to snad v rámci tvorby tohoto renesančního renegáda ani nejde.

Kdy si Kewu koupil první džíny? Proč neměl Honza rád MTV? A je Ed Banger příbuzný Eda z Iron Maiden? Poslechněte si Flám věnovaný Mr. Oizovi!

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.