Dramaturgové vztahových reality shows jsou cynické zrůdy a Drag Race ovládly TikTok queens

13. leden 2023

Aleš, Tonda a Šárka tentokrát ponořili své mokré nosky do formátu dating reality shows, ale zrekapitulovali také nejnovější sezóny RuPaulových dragových soutěží. Šárka hned zkraje všechny případné účastníky podobných formátů varuje: Nemyslete si, že dramaturgové těchto pořadů jsou nějací lidumilové – jsou to cynické zrůdy. Stejně jako moderátoři pořadu Čelisti.

Čím dál cyničtější je hlavně série Láska je slepá. Aleš si v ní nicméně našel i nějaké ty střípky autenticity, za což ho Šárka obdivuje a smeká. I se čtvrtou sezónou Too Hot to Handle se spíš prala – vůbec ji například nezajímá, jak to nakonec dopadne. Tondu ovšem ke sledování nalákala zmínka o moderátorce, které Šárka říká Kazišuk Kužel. Vysoký standard si ovšem pořád drží série The Circle. „Je to dobrá reflexe toho, jak používáme sociální média my sami,“ hodnotí.

Mezitím v RuPaulově dragovém impériu došlo na čtvrtou sezónu britské mutace Drag Race, ale také na první řadu formátu Canada vs. the World. Na něm Tonda oceňuje hlavně první cis ženu mezi soutěžícími, lesbickou drag queen z Británie Victorii Scone. „Přináší do té série jinou dynamiku, jiná témata a taky jiný typ humoru,“ pochvaluje si.

Hlavní událostí posledního týdne je ale premiéra prvních dvou epizod amerického RuPaul's Drag Race. „Ukazuje se, že instagramové queens končí a máme tady nové queens ze země zvané TikTok,“ říká Šárka. Aleš hned v úvodu zpochybnil vítězku první mini výzvy, která na něj byla málo mokrá – na to, že šlo o mokrou výzvu.

Půjde Aleš pracovat jako drag queen do Connecticutu, protože všechny tamější performeři momentálně soutěží v RuPaul's Drag Race 15? Vybral by si Tonda raději Kanadu, nebo zbytek světa? Stává se v soutěži Too Hot to Handle, že ogonek przestaje dyndać? Myslela by si Šárka, že Láska je slepá, i kdyby jí její budoucí manžel zakazoval kakat? Kdo je největší przyjemniaczek druhé řady FBOY Island? Tvoří brněnské ulice Vlhká, Masná a Úzká trojúhelník smutku? A proč už Martin Vait nechce žít na této planetě? Poslechněte si Čelisti!

Spustit audio

Související