Dubstepová oáza a počátek krásného přátelství. DJ Casablanka nebude stát v koutě

20. srpen 2020

Flám si tentokrát pozval staničního kolegu z pořadu Scéna s Opakem Dissu – DJe, výtvarníka a tatéra Stanislava aka Casablanku. Probírala se klasicky formou zvídavého dotazníku jeho hudební minulost, současné guilty pleasures i láska k dřevnímu dubstepu. Více v desátém dílu Opaku klidného večera aka Flámu.

DJ Casablanka se ve svém domovském pořadu Scéna s Opakem Dissu věnuje vypečené selekci bangeru, a proto tam toho obvykle mnoho nenamluví. Při staniční družbě sice v koutě za plejery nestál, ale stejně ho Kewu a Honza málokdy pustili ke slovu. To aby řeč nestála. Přitom ale Casablankova selekce ve Flámu stála vážně za to!

Od obdivu k břitkým britpopovým matadorům Oasis a jejich méně vyhroceným následovníkům Coldplay, který prý Stanislav zdědil po mamince, jsme se velkou oklikou (přes dubový oslí můstek aka dBridge) dostali do hájemství klasického dubstepu z dob, kdy ze jména Skream ještě na první poslech nekřičel house. Vzpomínalo se na hutné bassové soirée na Nové scéně s Malou a dalšími velikány ortodoxní podoby nejčastěji skloňovaného elektronického žánru počátku minulé dekády.

Čtěte také

Masivní vliv britské scény se ještě jednou projevil se stylotvornými tendencemi Massive Attack, kteří prý v některých svých momentech stále zní Casablankovi jako z budoucnosti. Do té jsme se vypravili i s nevydaným trackem severomoravského producenta WZ, který jako jeden z mála domácích tvůrců se svým signature zvukem začíná nenápadně, ale vytrvale čeřit i ostrovní klubové vody. S Casablankou jej pojí dlouholeté kamarádské vztahy – a prý i s námi to snad vypadá na začátek krásného přátelství. Chcete se přidat? Stačí si pustit Flám.

Kolikrát byl Casablanka na Skreamovi? Proč toho obvykle tolik nenamluví? A umí vůbec německy? Poslechněte si desátý díl Flámu se staničním kolegou!

Playlist:

Luke Vibert – No Competition
Cookie Kawaii & Tyga – Vibe
Type O Negative – Love You To Death
Skream – Reflections ft. dBridge & Instra:Mental
Coldplay – A Rush of Blood to the Head
Jonny5 & Caramello & Fergy53 – Andas
Oasis – Live Forever
Massive Attack – I Against I ft. Mos Def
WZ – Love Pods

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Související

  • ON AIRY w/ Angry Tableflip & WZ

    V novým díle tě čeká další ze série rozhovorů. Dnes se za náma do studia zastaví producent a DJ Angry Tableflip, kterej momentálně dělá na EP s Blurejem, a společně s...

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.