Eggnoise zvolňují tempo

1. říjen 2013

Kapela, která funguje už od roku 1994, se po předčasném konci v roce 2011 znovu vrací na scénu. „Měli jsme prostě spoustu nahraných písniček, které vznikly v souvislosti s filmem Jana Hřebejka a přišlo nám škoda je nevydat. A když už jsme vydali novou desku, bylo třeba vyjet i na koncerty...,“ vysvětlil obnovu Eggnoise Ondra Kopička, který spolu s Ondřejem Galuškou kapelu zakládal.

Na aktuální čtvrté řadovce s názvem 4 jsou písně ze soundtracku filmu Svatá čtveřice a několik dalších novinek, které se do filmu nehodily. Spolupráci s Janem Hřebejkem odstartovala jedna propitá noc v Karlových Varech a CDčko Albumen, které Eggnoise režisérovi podstrčili do kapsy. Druhý den se jim ozval, že by s nimi chtěl udělat celý film.

Zatímco ve scénáři Svaté čtveřice od Michala Viewegha bylo původně na konci dialogu vždy napsáno „...v pozadí hudba, hraje reggae“, Hřebejk si prosadil písničky Eggnoise. Poslechněte si rozhovor s Ondřejem Kopičkou o odmlce, nové desce a dalším pokračování kapely Eggnoise.

Spustit audio