Emika: Chlapi se mi bojí říkat o remixy

7. červen 2013

Producentka a zpěvačka Emika byla na Radiu Wave jako doma. Na rozhovor do studia přišla den poté, co se rozhodla na čas přestěhovat do Prahy. Bavili jsme se o jejím aktuálním albu, o českých kořenech a historii, která ovlivnila desku nazvanou česky DVA a taky o tom, proč ještě nikdy neudělala remix.

„Moje první deska byla trochu egoistická, zaměřená na to, abych se etablovala na především mužské hudební scéně. Nestarala jsem se o texty nebo o zpěv, hlavní pro mě bylo, aby zvuk mojí desky byl co nejvíc cool. Během turné, které jpo ní následovalo, jsem rovnou za pochodu skládala druhé album. Během rozhovorů mě napadaly útržky textů, inspirovali mě lidi v publiku nebo moje osobní cesta do české historie. Moje druhé album už není tak do sebe zahleděné,“ odpověděla Emika na otázku, jak se od debutu její hudba změnila.

„Jsem teď blondýna, nosím červenou rtěnku a to se moc s všeobecnou představou producentky a skladatelky neslučuje. Asi si každý myslí, že jsem jenom zpěvačka. Chlapa prostě nenapadne říct mi o remix,“ vysvětluje Emika svoji teorii, proč si ještě remix nestřihla, i když by chtěla.

Kromě nové desky už pracuje i na dalším materiálu, ten bude výrazně odlišný od její současné elektronické tvorby. V duchu mini épéčka Klavirni, které vyšlo na začátku roku, připravuje skladby čistě v duchu modern classical, spolupracuje se smyčcovým kvartetem Apollon a tak je na koncertech i dirigentkou.

Poslechněte si celý rozhovor s energickou Emikou, která teď žije především svým plánovaným stěhováním do Prahy.

Spustit audio