Footclan má našlápnuto stát se klubovou klasikou. Pusťte si smooth tvorbu dvojice domácích veteránů parketu

26. listopad 2021

Do Flámu se dostavila pražská DJská legenda a lokální klubový expat DJ Tuco představit nové EP svého aktuálního projektu Footclan. Ten tvoří s dalším domácím producentským matadorem, dříve známým jako Side9000, nyní vystupujícím pod jménem Name Does Not Matter.

Na jménu sice nezáleží, ale DJ Tuco a Side aka NDNM si pro svůj společný projekt Footclan lepší název vybrat nemohli. Jejich produkce staví na funkčním minimalismu stylů jako Miami Bass, Baltimore Club nebo Ghetto House a křeše z něj místy až melancholicky znějící bangery, vhodné stejně k příjemnému poslechu doma i dusotu na parketu.

Podobně jako v případě jukeu, který osciluje na stejném kmitočtu 160 bpm, i zde totiž abnormální rychlost tracku implikuje namísto těkavosti jeho stálost a plynulost – důvod, proč jejich na jednoduchém samplu či vokální smyčce postavené tracky znějí tak neodolatelně smooth. Klubové mlýny melou pomalou, ale jistě – tuhle mellow nálož byste ale měli rychle zařadit do svého playlistu na doma i tzv. na ven.

Koho by Kewu nechtěl vidět při kopulaci? Kdy viděl Tuco v rozhlase ducha? A v kolik se chodí spát v Litomyšli? Poslechněte si Flám s DJ Tucem a Footclan bangery!

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.