Galaktické spolupráce a napěchovaný říjnový kalendář. Coldplay s BTS i po šesti letech vzkříšená Adele

7. říjen 2021

Britský singlový žebříček už čtvrtý týden patří Edu Sheeranovi a jeho tracku Shivers – nejčerstvější ochutnávce z připravované desky „=“ (neboli „Equals“). Zbytek října bude obecně bohatý na nové releasy a moderátoři Velkých čísel zjišťují, že spousta z nich připadá na patnáctého. To platí pro více než šest let očekávanou novinku od Adele, devátou, vesmírně laděnou řadovku Coldplay Music Of The Spheres i dlouhohrající debut, který chystá KOJO z brněnské crew Rychlí kluci.

Dle očekávání se spolupráce vesmírné velikosti mezi Coldplay a BTS na singlu My Universe vyšvihla na první příčku amerického singlového žebříčku. Annabelle s Filipem u novinky oceňují použití daftpunkovského vokodéru, refrénové melodie i celkově povedenou produkci.

Nekompromisním tahounem týdne se stal nigerijský zpěvák, songwriter a producent CKay a jeho přes dva roky starý track Love Nwantiti (Ah Ah Ah), který letos, pravděpodobně díky TikToku, zažívá svou virální renesanci.

Kromě velmi tučných newsek – mezi kterými nechyběl neúnavný Bob Dylan, jehož život je jedno velké turné, Billie Eilish jako budoucí nejmladší headliner v historii festivalu Glastonbury nebo přehled letošních BET Hip Hop Awards – se moderátoři Velkých čísel nadšeně věnovali třeba newyorské hudebnici Spill Tab, která Annabelle vrátila do dětských let.

Střední beef mezi ní a Filipem nicméně rozpoutal experimentátor JPEGMafia, po němž následovalo hodně potřebné zchlazení brakovým trackem El Incomprendido od portorického hitmakera Farruka, který otravně vykrádá sám sebe.

Která ošklivě moderní country písnička se k Filipově hrůze drží v top 5 amerického singlového žebříčku? Čí civilní jméno čte Annabelle jako „Chewbacca“? A jak moc nahá byla Kacey Musgraves při vystoupení v SNL? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.