Gastro je dřina a Zdeněk Pohlreich je nejlepší, tvrdí kreativní šéfkuchaři

20. březen 2024

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly kreativní šéfkuchaře jedné gastronomické skupiny se jmény Jirka a Tomáš. Ve čtveřici pak probírali, proč jsou trendy langoše, zda by jedli katův šleh a trdelník a jestli je ještě huj nebo už fuj dávat si k jídlu oblohu.

Ivanu hlavně zajímalo, co znamená, když si člověk na živobytí vydělává kreativním šéfkuchařstvím. Kluci jí vysvětlili, že oni jsou těmi, kdo pro restaurace vyvíjí koncept - co se bude vařit a jak by to papání mělo vypadat, aby měla vývařovna ten správný vibe. 

Rozdivočelá Ivanka pak ještě přišla s nápadem, že by si Zuzana měla založit restauraci s hrachovými jídly, což se ale mužům příliš nelíbilo. Hoši pak svou profesi ještě dovysvětlili v tom smyslu, že dělají kolaborace, pop-upy a setkávají se s farmáři. 

Zuzana také oprášila své téměř nulové vědomosti o gastru a ptala se, jestli jsou ještě moderní jídla, na kterých jsou naházené květiny a jadérka granátových jablek. Kreativní šéfkuchaři se tomu jen smáli a tvrdili, že trendem je hlavně jednoduchost.

Trochu více se muži rozpovídali u tématu langošů, které oba s radostí připravují. Langoše dělají klasické i takzvaně s twistem třeba ho posypou smaženým kuřetem nebo medvědím česnekem.

Zuzana a Jirka s Tomem se pak vyznali ze své lásky k Zdeňku Pohlreichovi a mohlo se jít pomalu domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že gastro je hlavně dřina a strouhání.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.