Gastro je dřina a Zdeněk Pohlreich je nejlepší, tvrdí kreativní šéfkuchaři
Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly kreativní šéfkuchaře jedné gastronomické skupiny se jmény Jirka a Tomáš. Ve čtveřici pak probírali, proč jsou trendy langoše, zda by jedli katův šleh a trdelník a jestli je ještě huj nebo už fuj dávat si k jídlu oblohu.
Ivanu hlavně zajímalo, co znamená, když si člověk na živobytí vydělává kreativním šéfkuchařstvím. Kluci jí vysvětlili, že oni jsou těmi, kdo pro restaurace vyvíjí koncept - co se bude vařit a jak by to papání mělo vypadat, aby měla vývařovna ten správný vibe.
Rozdivočelá Ivanka pak ještě přišla s nápadem, že by si Zuzana měla založit restauraci s hrachovými jídly, což se ale mužům příliš nelíbilo. Hoši pak svou profesi ještě dovysvětlili v tom smyslu, že dělají kolaborace, pop-upy a setkávají se s farmáři.
Zuzana také oprášila své téměř nulové vědomosti o gastru a ptala se, jestli jsou ještě moderní jídla, na kterých jsou naházené květiny a jadérka granátových jablek. Kreativní šéfkuchaři se tomu jen smáli a tvrdili, že trendem je hlavně jednoduchost.
Trochu více se muži rozpovídali u tématu langošů, které oba s radostí připravují. Langoše dělají klasické i takzvaně s twistem – třeba ho posypou smaženým kuřetem nebo medvědím česnekem.
Zuzana a Jirka s Tomem se pak vyznali ze své lásky k Zdeňku Pohlreichovi a mohlo se jít pomalu domů.
Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že gastro je hlavně dřina a strouhání.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka