Grundfunk Ladies Night vol. 18

25. březen 2011

Jednou měsíčně nám s pořadem vypomáhá badatelka v oblasti groovu MaryC, která se specializuje na zpěvačky a hudebnice myslící v rytmu funku, soulu, jazzu a hip hopu. V dalším speciálu Grundfunk Ladies Night oslavíme jedno narození a proběhne bohužel i jedno rozloučení. Selekce groovy dam i slečinek vás očistí funkem a soulem.

Minule jsme je nakousli, teď se jim budeme věnovat obšírněji. Řeč je o kapele Funk'N'Stein, jež má za sebou přes pět let existence a na kontě dvě regulérní alba a jednu kompilaci. Funk'N'Stein tvoří 8-členná skvadra muzikantů, jejichž domovem je Izrael a v neděli na vás zaútočí z rubriky Groove Window, kterou budou okupovat svým originálním pojetím funkové hudby. Podobně jako u nás J.A.R. i Funk'N'Stein tvoří respektovaní muzikanti mající i jiné projekty, ale vzhledem k textům v angličtině již za své nedlouhé působení stihli získat příznivce nejenom ve své domovině, ale i za jejími hranicemi.
funknstein.com



Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a MaryC. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.