Grundfunk podává kosmické ovoce i ukázky z kompilace Luxury Soul 2022

23. leden 2022

V playlistu jsou tentokrát nové skladby v podání projektu Anushka, kapely The Dip chystající vydání nového alba Sticking With It, ukázky z nového alba italských The Link Quartet nebo v pravidelná rubrice Groove Window představená kapela The Tangram s albem Cosmic Fruits. 

„Otvírák“ tentokrát obstarala dvojice muzikantů vystupující pod jménem Anushka a jejich skladba Bad Weather, do jejíhož remixu se pustil projekt dvojice Gilles Petersona s Blueym STR4TA. A tady si celý zážitek můžete zopakovat:

Ve vysílání jsme se věnovali kompilaci Luxury Soul 2022, za kterou stojí label Expansion Records. V éteru zazněly skladby od The Paradise Projex, Raja-Nee's House, Claudie Campagnol a Christophera Williamse, ale na celé kompilaci jich najdete celkem 35. Celou si ji můžete poslechnout třeba tady:

Novinka v katalogu italských The Link Quartet The Lost Tapes není ⁠(jak již název napovídá) tak úplně novinkou. Jde o kolekci singlů a skladeb, které se objevily mimo alba z první dekády fungování kapely, která vznikla už v roce 1993. Poslechnout si ji můžete zde:

Dávno před tím, než Kandace Springs vydala svou první oficiální sólovou nahrávku, napsala v roce 2007 se svým tátou Scatem Springsem písně na album My Name Is Sheba, které ale nikdy nevyšlo. Až do ledna tohoto roku. A vy si ho můžete poslechnout třeba tady:

Pravidelná rubrika Groove Window představila italskou kapelu The Tangram, která loni v listopadu debutovala albem Cosmic Fruits. A právě do něj se můžete zaposlouchat zde:

Rozloučili jsme se klasikou –⁠ instrumentálkou Summer Madness původně od Kool & the Gang, tentokrát ale v provedení projektu Rare Groove Spectrum australského muzikanta Lance Fergusona. Již druhé album tohoto projektu, na kterém se cover objeví, vyjde tento pátek.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.