Grundfunk představí hudební veledíla

23. září 2011

Babí léto s sebou přinese pravidelně nepravidelného hosta, kterým je Honza Hutz. A spolu s ním do studia dorazí hned několik hudebních počinů.

Série kompilací Coming Home se vyznačuje nemalou dávkou svébytnosti. Každé uskupení, které kývne na to ji sestavit, bere úsloví „vracet se domů“ po svém a nejinak tomu je i u nejčerstvějšího přírůstku do této rodiny – DJové a producenti z projektu Jazzanova na ni umístili tracky, které si nejčastěji pouštějí doma. A protože i nás zajímá, co si Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen von Knoblauch, Stefan Leisering a Axel Reinemer pouštějí k mytí nádobí a utírání prachu, v neděli vám z tohoto alba naservírujeme pár ukázek.

Ani na ministerstvu zvuku se neflákají, a tak další hudební počin, o který v neděli půjde, vznikl právě tam. Jmenuje se Masterpiece a není vytvořen nikým menším než Gillesem Petersonem, který tuto selekci popsal jednoduše takto: „Doufejme, že tento mix pomůže shromáždit všechny úžasné věci, které se stále objevují v závětří dnešní taneční scény.“ Je to kompilace, jež opravdu nezapře svůj název a na níž najdete perly z hudební produkce kapel a projektů z celého světa. A to nejenom těch známějších v čele s Royem Ayersem, RAMP, Incognito či Soul II Soul, ale i spousty dalších, jež si také zaslouží dostat se do popředí. Právě jim věnujeme v neděli náš prostor. Ještě musíme připomenout že rozhlasovou show Worldwide, kterou celosvětově prezentuje Gilles Peterson, si můžete vychutnávat každou sobotu od 12 hodin nebo ve čtvrtek od půlnoci exkluzivně na Radiu Wave.



Rubrika Groove Window se bude věnovat jednomu z tipů našeho posluchače. Greements De Fortune jsou mladou francouzskou nadějí pro nové tisíciletí, co se g-funku týká. Jejich jediný počin z roku 2008 nazvaný prozaicky Music nenechá nikoho z vás sedět na zadku – pokud tedy chcete zažít pořádnou párty, pak jste na správné adrese. A v neděli budete, pokud se k nám připojíte na digitální vlně Radia Wave.

02443141.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a Honza Hutz. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.