Grundfunk představí nová alba

25. listopad 2011

Co se to zase děje okolo Prince? Dost na to, abychom tomu v neděli věnovali náš čas – kromě staronové písně Extraloveable, kterou vypustil v týdnu do prodeje, vyrazil o víkendu na tour po Kanadě.

Především ale jeho aktuální baskytaristka Ida Nielsen tento týden vydala již své druhé sólové album. Pod názvem Sometimes a Girl Needs Some Sugar Too tak spatřila světlo světa deska plná groovy baskytary a p-funkové nálady. V jedné ze skladeb si zahostovala i Princova vokalistka Shelby J. V neděli budete mít exkluzivní možnost slyšet poprvé v českém éteru pár ukázek z desky.

Reel People letos kromě vydání nové desky pod názvem Golden Lady úřadují i na poli remixovém. Na svém vlastním labelu pokračují v kompilačním cyklu nazvaném Messages, kdy v půli října pod číslem 4 vyšla deska obsahující dvacet tracků kompletně v jejich režii. Reel People remixují jak sebe, tak i své kolegy z Incognito, ale také přidávají mixy a edity jiných spolupracovníků z labelu Papa Records. Kolekce Messages je jedna z nejrychleji se rozšiřujících, protože Volume 5 se na nás chystá již za týden.

V březnu příštího roku má dojít po dlouhých 13 letech konečně k vydání nové desky kapely Graham Central Station, která je domovem Larryho Grahama. Ten na ní slibuje mimo jiné spolupráci s Rafaelem Saadiqem, kterou mu tak soulový zpěvák oplatí jeho hostovačku na letos vydaném Stone Rollin', ale také s Princem, jehož NPG Records stálo za vydáním zatím posledního Larryho alba GCS2000. Jak se bude deska jmenovat zatím nevíme, ale v neděli vás na ni zkusíme navnadit. Pokračujeme totiž v záznamech z letošního Montreux Jazz Festivalu a Larry Graham & Graham Central Station jsou momentálně dalšími na řadě.

02492867.jpeg

Minule nám kapela Joeyho Negra The Sunburst Band otevírala náš pořad, tentokrát pro změnu v pravidelné rubrice Groove Window představíme jednu z kapel, která pod Joeyho labelem Z Records vydává své desky. Jmenují se JD73 nebo – chcete-li – JazzDoctor73 a jsou alter egem muzikanta a producenta pocházejícího z anglického Leedsu Dana Goldmana. Dan je znám svou spoluprací třeba s Morcheebou, Dennisem Rollinsem nebo s The Haggis Horns, tentokrát ale bude hrát sám za sebe a vy si tak budete moci udělat obrázek o tom, proč si ho výše zmíněné kapely na spolupráci vybraly.

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.