Grundfunk přinesl speciální čarodějnický díl

2. listopad 2022

Jako správní keltové jsme si konečně jednou na konci října mohli připadat i my, jelikož nám k tomu britská zpěvačka Katie Hector, rozená Leone, se svým projektem Solace In The Sky dala patřičné prostředky. 

Halloween se nám tak letos nevyhl a díky jí vydanému EP Vintage Occult jsme se přes putování do věčného království v úvodu vysílání dostali až k tanci okolo zapáleného ohně v jeho samém závěru. Ale nebojte, mezitím jsme stihli i klasické novinky a pozvánky na koncerty.

Speciální čarodějnický díl jsme nemohli otevřít ničím lepším, než novinkou od projektu Katie Leone - Solace in the Sky a úvodní skladbou Journey to the Infinite Realm z EP Vintage Occult, ve které na kytaru exceluje Terry Lewis.

Sam Redmore si nedá pokoj ani po vydání debutové desky Universal Vibrations a servíruje další nový single s hostující vokalistkou Lumi HD, skladbu Reach Out můžete znovu slyšet a případně její autory podpořit tu.

Candy Dulfer má venku nové album We Never Stop plné parádních funkových vypalovaček. A taky hostů, které je třeba zmínit - kromě Nile Rodgerse, Marcuse Millera nebo Duranda Bernarra je jím také Philip Lassiter, který i část desky spoluprodukoval. Jedno jméno je ale ještě překvapivější - slovenský baskytarista Aron Hodek se díky náhodnému setkání právě Lassitera s bratrem Davidem Hodkem,  dostal jako host do skladby Perspective. Příběh o tom jsme vám přinesli v našem vysílání. 

Pozvánkám na koncerty vévodili tentokrát Češi, protože jak 7krát3, tak duo Imran Musa Zangi & Filip Zangi vydávají studiové desky, které budou v následujících dnech křtít.  Zatímco 7krát3 vypouští druhou studiovku nazvanou jednoduše II, duo otce a syna Zangiových se pustilo do dobrodružství, ve kterém album Dárek zkomponovali a kompletně nahráli v pouhém jednom týdnu. Takové totiž bylo zadání syna Filipa otci Imranovi, když mu k narozeninám tento svůj dárek předával.  Tak se i stalo a devět skladeb, které album obsahuje, bude mít poprvé premiéru 2. listopadu v pražském klubu Jazz Dock za účasti muzikantů, kteří se na albu podíleli.

Ani zahraniční interpreti se naší zemi tento týden nevyhnou, a tak jsme zvali do Prahy a Olomouce na koncerty baskytaristky Idy Nielsen, stejně jako do Brna na baskytaristu Marcuse Millera. 

Německým The Mighty Mocambos vývoj posledních let několikrát překazil plány na natočení normální studiovou desku, takže nakonec vydávají živě na několika místech nahranou desku Scénarios, která mísí jak nový materiál, tak některé jejich dříve vydané studiové skladby. Tentokrát ale v živém provedení. 

Novou desku tento týden vydal i Lee Fields. Tentokrát ale bez své kapely The Expressions a vůbec poprvé na labelu Daptone Records. Album Sentimental Fool si můžete poslechnout tu.

A jak jsme začali, tak také končíme - titulní skladbou z EP Vintage Occult od Solace in the Sky jsme se rozloučili ve vysílání našeho pořadu, zatímco sem posíláme klip k písni Creature Deep.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.