Grundfunk rozvlní jazz, funk i house

8. červen 2012

Loni jsme se o něm zmínili, protože dal naštvaně ke stažení zcela zdarma své nejnovější album Bitches poté, co mu ho vydavatelství odmítlo vydat, a letos jej budeme moci vidět v rámci festivalu Prague Proms.

Řeč je o trumpetistovi Nicholasu Paytonovi, který 16. června vystoupí spolu se svým bandem, Bigbandem sv. Blažeje a Českým národním symfonickým orchestrem ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Ve světové premiéře tu zmíněná tělesa předvedou Paytonovu Black American Symphony i další skladby a my už se nemůžeme dočkat, až vás v neděli na tuto akci pozveme.
www.nicholaspayton.com
www.pragueproms.cz

F.B.I. – téměř každý ví, co tato tři písmena znamenají, málokdo ale tuší, že kromě amerického Federálního úřadu pro vyšetřování se jedná také o kapelu, která působila v 70. letech minulého století. My to ale víme a v rubrice Groove Window si tuto funkovou úderku představíme. Linky na stránky kapely tentokrát nehledejte, tehdy holt ještě „ty internety“ nebyly.

Do studia přijal pozvání DJ Dinni Hype Grooves. Nadějný mladý francouzský DJ žijící v Praze vám namíchá set složený z funkyhouseových tracků.

02650867.jpeg

Do srdce New Orleans se podíváme s kompilací The Original Sound Of Funk: Volume 2, kterou má na svědomí label Soul Jazz Records. Kompilace obsahuje funkové skladby vzniklé na přelomu 60. a 70. let minulého století a věnuje se jak tamním superstar, jakými byli například The Meters, Eddie Bo nebo Betty Harris, tak i méně známým interpretům. Koho vám vybereme do vysílání, to se nechte překvapit. Nejpozději ale bude jasno v neděli po 22. hodině!
www.souljazzrecords.co.uk/releases11353

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.