Grundfunk se věnoval novinkám z posledních několika týdnů

16. prosinec 2022

Do playlistu se tak dostali October London, Kraak & Smaak s Durandem Jonesem, Tank and The Bangas, Fantaazma nebo Jamiroquai se speciálním mixem alba Travelling Without Moving, které vyšlo k jeho 25.výročí.   

Odstartovali jsme novinkou z katalogu Funky French League, za kterou stojí Jay Murphy spolu se zpěvačkou Natalií Novou a jde o povedenou předělávku klasiky Boogie Oogie od A Taste of Honey.

Americký zpěvák October London měl po pár letech nečinnosti bohatý rok na úrodu alb a kolaborací. Po vzpomínkovém EP na Marvina Gaye a dvou albech zaměřených na R&B a dubstep se se závěrem roku dostalo i na funkové groovy na EP Bell Bottom Nights, které si můžete poslechnout celé tady.

Posledním EPčkem letošního roku bude 30. prosince POLTERGEIST, za kterým stojí Fantaazma v produkci "Bootsy" Collinse. My si ve vysílání zahráli single Rocket Ship. 

Okolo Snoop Dogga a dnes již jednou zmíněného October Londona vznikl projekt Doggyland, který svými videi představuje důležitá témata hravou formou. Máte-li děti a zároveň milujete-li hip-hop, pak si dejte Kids Hits, Vol 1.!

Pravidelná rubrika Groove Window představila tentokrát trio The Womack Sisters, jehož debutové EP Legacy přímo odkazuje na bohatou rodinou hudební historii, kterou sestry díky svým předkům mají.

Britský label Brownswood Recordings měl v rámci listopadu několik velkých vydavatelských počinů, ale nové album dua STR4TA by nemělo zastínit i důležitou sérii kompilací Future Bubblers, která představuje nováčky na tamní hudební scéně a jejíž šesté vydání spatřilo světlo světa právě před několika týdny. A protože Gilles Peterson měl vždy čich na objevy, nepochybujeme o tom, že o některých jménech z této kompilace v budoucnu ještě uslyšíme.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.