Grundfunk zve na festivaly

4. červenec 2012

V příštích 14 dnech se do vybraných českých a moravských měst podívají muzikanti světové jazzové scény.

Začíná totiž tradiční přehlídka Bohemia Jazz Fest, a tak budete moci spatřit například zpěvačku Dee Dee Bridgewater, veterána jazzové kytary Mikea Sterna nebo kamerunského baskytaristu a zpěváka Richarda Bonu.
Mike Stern vydal na přelomu června a července novou desku, kterou vám rádi představíme, a pozveme na Bohemia Jazz Fest.
www.mikestern.org
www.bohemiajazzfestival.cz

Druhým festivalem, který je za humny, je tradiční svátek hudby v Ostravě. Colours of Ostrava se letos přesunuly do nových, větších prostor, ale jinak zůstala zachována jejich klasická dramaturgická multižánrovost. Díky ní může návštěvník během čtyř dnů festivalu zhlédnout jak hvězdy typu Alanis Morissette, Bobbyho McFerrina nebo Janell Monáe, tak mnohé malé neznámé projekty, ze kterých se třeba postupem doby vyklubou nové osobnosti. My pro vás pár interpretů vybereme a na Coulours of Ostrava také pozveme.
www.colours.cz
www.facebook.com/colours.of.ostrava

George Benson je nejenom proslavený jazzový kytarista, ale i hlavní hvězda festivalu The Nova Jazz and Blues Nights v rakouském Wiesenu, který se koná 21. července. Tomuto festivalu se budeme podrobně věnovat až příští neděli, tuto si ale představíme právě jeho hlavní hvězdu. George Benson do Rakouska přijede se svým loňským albem Guitar Man.
georgebenson.com
www.njbn.at

02670922.jpeg

Posledním festivalem, který si zaslouží vaši pozornost, je švýcarský Montreux Jazz Festival, který již úspěšně probíhá a jehož vyvrcholení je naplánováno na 14. července. Během 14 dní se na jeho pódiích vystřídají nejenom klasické kapely, ale i projekty jako 12hodinový večírek pod názvem Evoluce taneční hudby, kde Mark Ronson spolu s Nilem Rodgersem připravili (za účasti interpretů, jakými jsou Chic či Alison Moyet) program věnující se vývoji tohoto hudebního stylu. Letos se vůbec festival zaměřil nejenom na hvězdné interprety, ale i na jejich speciální hosty. Návštěvník tak nejednou uvidí spojení, která jinde nemá šanci potkat. I o tom bude v neděli řeč.
www.montreuxjazz.com
www.facebook.com/montreuxjazzfestival

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.