have.to.be.distanced: Post-rock nesmrdí

15. duben 2016

V rozpálené srpnové Špíně jsme se na chvíli ochladili atmosférickým post-rockem brněnského tria have.to.be.distanced. Kapely, která si ordinuje pauzy a zahazuje starý materiál, jak se jí zachce.

S have.to.be.distanced, kteří se nahrávkou poprvé představili na sampleru Mladá fronta stárne rychle, jsme probrali jejich zjevné i docela překvapivé inspirace, společnou zálibu ve vláčilovských samplech (jako poctě Lvmen) i nenávist k Amélii z Montmartru. Nechyběly zážitky z cest a pobytů za hranicemi všedních dní ani z nahrávání alba 6.217m5n.4 o6 6o.279.65n5.3.3 ve studiu Low Resolution. Jen význam toho zašifrovaného názvu jsme z nich nevypáčili.


A s tím post-rockem to zas tak žhavé, respektive chladné, nebylo. Kromě h.t.b.d jsme hráli všechno možné: od Junius po Kvelertak, od Brainiac po Gagarin, od – věřte nebo ne – Blink-182 po oduševnělé smyčce Johna Tavenera.

6.217m5n.4 o6 6o.279.65n5.3.3 stahujte tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.